Esthetische lichaamsverzorging, iets voor jou?

De Se-n-se opleiding Esthetische lichaamsverzorging bereidt jou voor op een tewerkstelling als schoonheidsspecialiste. Je ontwikkelt verder je vaktechnische en sociale vaardigheden zodat je je tewerkstellingsmogelijkheden aanzienlijk verbreedt.

Als je gevoel hebt voor esthetiek, handig bent en belangstelling hebt voor de verzorging van het lichaam en het welbevinden van mensen, dan is Esthetische lichaamsverzorging jouw studierichting.

VOOROPLEIDING 

Wanneer je het diploma secundair onderwijs hebt behaald in het studiegebied Lichaamsverzorging (de derde graad tso Schoonheidsverzorging), dan kan je dit specialisatiejaar volgen.

Wanneer je het diploma hebt behaald in een ander studiegebied, dan is er een gunstig advies van de toelatingsklassenraad nodig.

LESSENTABEL 

VAKKEN 7e jaar
BASISVORMING  
Frans 2
Godsdienst 2
Nederlands 2
VAKKEN VAN DE STUDIERICHTING  
Beheer en verkoop 2
Beauty7 - totaalconcept 17
• Gelaatsverzorging  
• Lichaamsverzorging  
• Voetverzorging  
Stage 7
Toegepaste wetenschappen 2
Bedrijfsbeheer (optioneel) (2)
TOTAAL 34

 

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

In de Se-n-se opleiding tso Esthetische lichaamsverzorging breid je je basiskennis vanuit het zesde jaar Schoonheidsverzorging sterk uit. Je besteedt uitgebreid aandacht aan Spa-wellness: balneo- en thalassotherapie, bio-energetische massages en drainerende technieken. Je stelt arrangementen samen.

In het begin van het nieuwe schooljaar start je op school het schoonheidsinstituut Beauty 7 op. Samen met je medeleerlingen vorm je een team dat klanten ontvangt voor uiteenlopende behandelingen. Naast een grondige vakkennis ontwikkel je organisatorische en commerciële vaardigheden. Je leert modebewust optreden, deskundig advies geven en klantgericht denken. Je hebt daarbij steeds oog voor veiligheid, milieu en hygiëne.

Ook buiten de school doe je beroepservaring op. Eén dag per week loop je stage in een schoonheidsinstituut. Zo kan je alle technieken en nieuwe evoluties onmiddellijk toepassen in een concrete arbeidssituatie.

Optioneel: bedrijfsbeheer

Wie het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer wil behalen, kan kosteloos naschools de lessen volgen. Het gaat om 2 lestijden per week in het 6de en 7de jaar.

TOEKOMST 

Als je geslaagd bent, dan behaal je het certificaat van het Se-n-se tso Esthetische lichaamsverzorging. Bovendien kan je het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer behalen, waardoor je je kunt vestigen als zelfstandige schoonheidsspecialiste.