HET 'HOEK-HUIS' EEN TENTOONSTELLINGSRUIMTE VAN DE KUNSTAFDELINGEN VAN HET T.I.H.FAMILIE - MARICOLEN BRUGGE

Het hoekhuis gelegen op de hoek van de Groenestraat en Rozendal 15, werd in april 1964 aangekocht door de vzw Zusters Maricolen. De zusters kochten dit huis, genaamd 'Huis Verhegge', aan met 'aanhorigheden en koer en de gebouwen van de gewezen mouterij'. Het huis en de gebouwen waren oorspronkelijk eigendom van brouwer Jozef Floor. In 1845 immers startte Antoine De Meulemeester een brouwerij voor zijn dochter Hortense, echtgenote van Jozef Floor. Het bier van brouwerij De Roos, ook wel Rozenbrouw genoemd, was naar het schijnt een bruin bier met als naam Vieille Triple of Ouden Tripel. Volgens ingewijden was het het 'sterkste bier' van Brugge.  De brouwerij ging in 1932 failliet en werd in 1933 aangekocht door Camille Verhegge en zijn echtgenote tot de zusters het in 1964 aankochten. Een deel van het brouwerijcomplex, met de ontmantelde mouttoren maakt tot op vandaag deel uit van het scholencomplex van de zusters Maricolen, het Technisch Instituut Heilige Familie. In de kelders van de mouterij bevindt zich een ruime fietsenberging. Daarboven werden onder meer kunstateliers gebouwd en kamers voor de internen. Het hoekhuis echter werd tot voor kort gebruikt als opslagruimte voor de onderhoudsman van het klooster en de school tot de kunstrichtingen van de school, die al jaren op zoek waren naar een extra tentoonstellingsruimte, hun blik lieten vallen op dit huis en dit idee niet meer loslieten. We zijn de Zusters Maricolen dan ook bijzonder dankbaar dat ze ons hun fiat en hun vertrouwen gaven om het Hoek-huis een nieuwe bestemming te geven. Zij zullen om die reden dan ook steeds een eregast zijn bij alles wat hier wordt ondernomen.

Vanaf nu wordt het hoekhuis het 'Hoek-huis', met hoofdletter en koppelteken dus en met een eigen logo en een eigen website www.hoek-huis.be

Het wordt een ruimte om te exposeren, te inspireren, te observeren, te exploreren, te creëren, te communiceren over kunst met grote en kleine k, kunst in al zijn vormen en facetten, kunst van leerlingen, kunst van leerkrachten.

GEPLANDE TENTOONSTELLINGEN

UITGESTELD WEGENS CORONA-MAATREGELEN

VAN TOT TENTOONSTELLING
     
01-03-2021 01-05-2021 Expo knikkerbaan
01-05-2021 30-05-2021 Expo Berth Vanpoucke